Телефон: 0888 213 615 / 0885 310 416

Email: [email protected]

Нова Загора ул. „Димитър Благоев“ №3

Пoнеделник - Петък 8.00 - 17.00

Ето 6 от най-креативните идеи за рециклиране

Ето 6 от най-креативните идеи за рециклиране

Проектите за рециклиране на пръв поглед непотребната пластмаса винаги са готини особено когато можете да превърнете боклуците от кошчето в нещо ново и полезно. Има толкова много идеи, чрез които пластмасата да заживее нов собствен живот. Пластмасата, от която се произвеждат повечето пластмасови бутилки за напитки, е доста полезен материал - еластичен, гъвкав, прозрачен и безопасен за храните. Предлагаме ви няколко различни приложения на тази всекидневна вещ.


Рециклиране Полилей

Полилей

Превърнете старите си бутилки в шикозен еко полилей, който ще добави един артистичен изглед на вашия интериор. Озарете стаята с ексцентричен дизайн по модел на Сара Търнър.


Арт инсталация

Освен самата бутилка може да превърнете всяка една малка капачка в изкуство. Подобно на тази мозайка по идея на Лиса Би, изградена от капачки, останали от урагана Санди, може да изградите своя собствена арт инсталация от ненужните капачки. Добавете цвят и форми вкъщи, в офиса или на улицата. Всичко, от което се нуждаете, е въображение и доста капачки.


Рециклиране Арт инсталация
Рециклиране Бижутерска “кутия”

Бижутерска “кутия”

Повечето дами винаги са поставени пред дилемата как да подредят бижутата си, защото губят обицата от някой чифт, оплитат верижките на любимите си колиета. По тази причина решихме да ви споделим една по-различна бижутерска “кутия”, която може да си направите сами в разнообразни размери и модели. Този вариант е вдъхновен от EPBOT, но защо не направите своя собствена дизайнерска версия?


Забавни саксии

Ако искате да внесете повече настроение или просто закачлив елемент във визията на вашия дом, може да изработите интересни саксии за вашите цветя. Този сладурски дизайн от Масета Гатуна е само един вариант как да подходите творчески към старите си бутилки. Ще намалите излишното изхвърляне на пластмаса и в същото време ще поставите любимите си цветя в по-забавни и уникални саксии.


Рециклиране Забавни саксии
Рециклиране Хранилка за птици

Хранилка за птици

Чрез даването на нов живот за пластмасата ще помогнете на животните и околната среда. Първо, чрез редуцирането на отпадъците и второ, чрез създаването на малки хранилки за птици, в които ще поставите храна за пернатите приятели. За направата на подобни хранилки като тези от marghanita.com имате нужда от стара бутилка, лъжички и коноп.


Табуретка

Кой би помислил, че няколко бутилки биха се превърнали в толкова удобна и симпатична табуретка? Тази еко идея ще внесе доза уют и удобство в дома ви, а също така ще допълни по изискан начин останалите мебели. Всъщност, една такава мебел е много функционална и използвана през ежедневието, затова грабвайте бутилките и създайте своя дизайн за табуретка.


Рециклиране Табуретка

Бонус: капачките - рециклиране с кауза

Не на последно място ви предлагаме да се замислите как може да помогнете на различни каузи само със събиране и даването на капачките от бутилки. Едва когато започнете да събирате тези малки предмети, ще разберете колко реално пластмасови опаковки ползвате всеки ден, без да го осъзнавате. Преди да хвърлите следващия път своята бутилка, помислете колко много възможности има пред нея.


Ще се радваме да споделите с нас и други креативни идеи за рециклиране на пластмаса и ваши проекти, в които сте вдъхнали нов живот на непотребни вещи. Бъдете креативни - рециклирайте, не хвърляйте!